Vit chokladmousse i sifon

2dl Mjölk
1dl Vispgrädde
2 blad gelatin
2dl Vit hackad choklad (ca 130g)
Ev. en urskrapad vaniljstång

1. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.
2. Blanda mjölk och grädde och eventuellt en urskrapad vaniljstång tillsammans med bönan i en kastrull.
3. Värm upp blandningen tills den nästan kokar och ställ av den från värmen
4. Krama ur gelatinet väl och blanda ner den i mjölk och – gräddblandningen. Blanda även i den hackade chokladen och rör till en homogen sås.
5. Låt chokladsmeten svalna helt och häll sedan allt i en sifon.
6. Ladda med 1 en gräddpatron och skaka om flaskan ordentligt. Sedan är det bara att spritsa eller att ställa den i kylen tills du behöver den.
Tips! Moussen håller sig bra i kylen i flera dagar, bara du ser till att skaka den väl innan du ska använda den.