Pyttipanna är perfekt mat en dag som denna, Så här dagen efter midsommarafton då nog många lite trötta och slitan efter gårdagens festligheter.
Speciellt när vi även fått äkta svenskt midsommarväder idag, med skurar och sol om vart annat. Själv började jag dagen med att äta lite mer sill, som blivit över sedan gårdagen smakade lika bra idag om inte ännu bättre.

Det är nog många som avslutade den soliga midsommarkvällen igår med att grilla och precis som jag fått en del rester över. Detta är de perfekta resterna för att göra en riktigt god pyttipanna, tycker jag. En rätt som nästan är lite av en nationalrätt i Sverige. Själv hade jag både oxfilé, korv och grönsaker över, detta tillsammans med ett stekt ägg och min mammas hemlagade rödbetor, fick stå för menyn idag, kunde inte bli mycket bättre en slapp dag som denna.

Annons Stadium

Pyttipanna

200g grillad oxfilé
2st ostkorvar
2st grönsaksspett, (champinjoner, lök, paprika, zucchini)
400g rostad sommarpotatis
1 grillad majskolv
1/2 hackad schalottenlök
Hackad dill
Hackad gräslök

Gör så här

1. Tärna ned kött, korv  potatis och grönsaker i lagom stora bitar och stek dem i lite smör och olja.

2. Skär loss majsen från kolven och rör ned dem tillsammans med den hackade löken i pytten. smaka av med salt och peppar och andra valfria kryddor.
Själv hade jag en god marinad på mitt kött igår, så smaken från den var tillräcklig.

3. När pyttipannan är varm och fått en fin färg, strö du över dill och gräslök.
Servera pyttipannan med ett stekt ägg och inlagda rödbetor.