Dessa LCHF-knäcke är en variant på den klassiska fröknäckena. Väldigt fiberrika och väldigt goda. Dessutom är de helt glutenfria.LCHF-knäcke

Annons Bagaren & Kocken
Det är nu snart 3 år sedan jag la ut mitt recept på” busenkla fröknäcke” här. Jag gör ofta fortfarande dessa goda knäckebröd som även är helt glutenfria. Dock så har jag på senare tid gjort om receptet lite. Det nya receptet som jag numera kör på innehåller mindre kolhydrater och lämpar sig därför bättre för dem som äter en kolhydratlåg kost som LCHF, Paleo eller liknande. Det bästa med dem som med de flesta andra fröknäcke är att de är väldigt inkl att göra. Enda problemet med dem, är  att man får göra nya hela tiden.

 

LCHF-knäcke

1dl (40g) Mandelmjöl
0,75dl (40g) Pumpakärnor
0,75dl (40g) Solrosfrön
0,75dl (40g) Sesamfrön
0,5dl (40g) Chiafrön
1msk Fiberhusk
8g Salt
200g Vatten
50g Kallpressad Kokosolja

 

 20% på kläder för alla tillfällen!

Gör så här.

1. Sätt ugnen på 150ºc
2. Blanda alla torra ingredienser i en rymlig bunke.
3. Värm på vattnet och tillsätt kokosoljan till det varma vattnet.
4. Häll den varma blandningen över fröblandningen och rör ihop till en fast deg. Degen kommer först att kännas lite kletig men efter en stund när grynen fått svälla så blir den fastare.
5. Trycke eller kavla ut degen jämt på ett bakpapper, ca 2-3mm tjockt.
6. Baka knäckebrödet i ugnen på 150ºc i ca 25 minuter.
7. Ta ut och dela knäcket i lagom delar medans den fortfarande är varm. Sätt sedan tillbaka in i ugnen och efterforska i ca 10 minuter eller tills knäckte känns sprött och torrt.
8. Låt knäckebrödet svalna och förvara det sedan i lufttät burk i rumstemperatur.

Kika gärna in några liknande recept här nedan.

Busenkla fröknäcke

Surdegsknäcke

 

 

 

 

 

 

 

 

Quinoa och parmesanknäcke

Surdeg