Crème brulée är en av mina favoritdesserter. Den går även att variera väldigt mycket, vilket gör att den passar in året om och vad är inte godare än choklad.

Crème brulée är en dessert som har anar tillbaka ända på 1600-talet. Traditionellt görs crème brulée på ägg, grädde, mjölk, socker och vanilj. Vill du läsa mer om mitt klassiska recept på Crème brulée så lan du hitta receptet här.

Att kombinera en crème brulée med len och smakrik choklad gör nästan desserten än mer oemotståndlig. En ljuvlig krämig chokladkräm under ett knäckiga karamelltäcke. Kan det bli mycket bättre. Servera sedan gärna dina chokladbruléer med färska jordgubbar eller andra goda bär som du har att tillgå.

Crème brulée med choklad 6 portioner

3dl Grädde
1,5dl Mjölk
100g Mörk choklad
1st Vaniljstång
80g Äggula (ca 4st)
40g Ljust muscovadosocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 100ºc.
2. Dela och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Tillsätt båda stång och utskrapa till en kastrull.
3. Tillsätt grädde, mjölk och choklad. Koka sedan upp gräddmjölken och rör ut chokladen till en homogen chokladsås.
4. Vispa under tiden ihop äggulor med muscovadosocker i en bunke.
5. Häll den varma gräddchokladmjölken över äggsmeten under vispning.
6. Sila bort vaniljstången och fördela brulésmeten i sex stycken lagom portionsskålar eller kokotter.
7. Baka i vattenbad på 100ºc i ca 45 minuter eller tills chokladbruléen har stannat sig. Det gör den vid runt 82ºc. Var försiktig så att du inte överbakar dina chokladbruléer, då kan de spricka och du får äggröra istället.
8. Låt dem svalna helt. Bränn sedan av toppen med ett tunt lager socker, så att ett tunt karamelllock bildas.
9. Servera gärna dina chokladbruléer med färska frukter och bär. Så här års är det perfekt tillsammans med färska jordgubbar.