Arkiv per månad: mars 2017

chilirostade kikärtor

Kikärtor eller Garbanzoböna som den också heter, innehåller väldigt mycket nyttigheter. Utöver en bra fiberkälla så har det visat att kikärtor kan förbättra blodvärdena och förbättra kroppens insulinkänslighet, vilket minskar risken för att drabbas av diabetes typ 2. Kikärtor har i studier också visat ge ett dämpat sug efter sötsaker och annan skräpmat, [...]

Prinsesstårta en svensk klassiker

Jenny jobbade som hushållslärare på en skola för flickor på Östermalm i Stockholm, där även prinsessorna Margaretha, Märta och Astrid, döttrar till prins Carl och prinsessan Ingeborg av Danmark gick. Den gröna tårta sägs ha varit prinsessornas favorittårta och fick sedan sedermera namnet Prinsesstårta. En klassisk prinsesstårta är ursprungligen gjord på en sockerkaksbotten fylld med vaniljkräm och vispad grädde. Tårtan [...]

Av |2018-11-03T18:59:21+01:00mars 19th, 2017|Bakverk, Tårtor|0 kommentarer

Picklad rödlök

De flesta har nog ätit inlagd gurka eller rödbetor någon gång och traditionellt så görs dessa med en inläggningslag som kallas för 1-2-3, vilket innebär 1 del ättika (12%), 2 delar socker och 3 delar vatten. Så görs även oftast andra picklade grönsaker såsom rödlök och pickles. Jag gör dock min picklade rödlök på [...]

Gnocchi

  Gnocchi är en italiensk pasta som traditionellt görs på kokt potatis, mjöl och ägg. Ursprunget sägs komma från mellanöstern och var något som romarna tog med sig under sina erövringar. Gnocchi kan göras helt neutrala men det är också vanligt att variera de varieras på en mängd olika sätt såsom med olika smaksättningar och fyllningar. Jag gillar [...]

Till toppen