Arkiv per månad: augusti 2015

Piffa upp dina kräftor

  Just nu är det kräfttider och många bjuder till kräftskiva. Oftast blir det färdigkokta kräftor från butik som ofta smakar ganska lite. Då är det tur att det är lätt att koka in dem på nytt, så att kräfterna får lite fräschare och godare smak. Att äta kräftor som kokas in i öl, dill [...]

Av |2018-05-12T20:36:29+02:00augusti 31st, 2015|Fisk & skaldjur, Inläggningar, Recept, Tips|0 kommentarer

Utrensande rödbetsjuice med smak av citrus och ingefära

  Så här efter semestertider, kan det vara skönt att köra en lite detox för kroppen och vad är då inte bättre än en färskpressad rödbetsjuice smaksatt med citrusfrukter och ingefära. Rödbetor och framförallt saften från råa rödbetor har visat sig vara väldigt utrensande och hjälper levern att rensa ut och avlägsna gifter och tungmetaller [...]

Av |2018-05-12T20:39:56+02:00augusti 28th, 2015|Dryck, Hälsosamma, Huskurer, Recept|0 kommentarer

Gräddig vaniljglass

  Att hitta en god och gräddig vaniljglass gjord på riktiga råvaror i butiken är idag en ganska tuff utmaning och även om du gör det, så är den inte i närheten så god som en hemgjord variant. Att göra hemgjord glass låter för många som en väldigt krånglig uppgift, men tvärt om så är det egentligen [...]

Av |2018-05-12T20:44:08+02:00augusti 25th, 2015|DESSERTER, Glass, Recept|0 kommentarer

Couscouspudding

Couscous är gott till annat än bara trevliga sommarsallader. Faktum är att i södra Europa används dessa gryn även flitigt till goda desserter och bakverk, som med denna ljuvliga couscouspudding. Jag har personligen använt mig av couscous väldigt mycket, men då nästan alltid i sallader eller någon typ av wok. Men jag blev väldigt positivt [...]

Av |2018-05-21T17:55:30+02:00augusti 20th, 2015|Bakverk, DESSERTER, Recept|0 kommentarer

Oliv -och rosmarinsbröd

  Idag startade jag dagen med dessa goda oliv -och rosmarinsbröd, dagen kan inte starta så mycket bättre än så. Även surdegsbröd kan vara färdiga till frukost, det gäller bara att planera lite. Bröd jäser nämligen alltid bäst långsamt och svalt, även bröd bakade på jäst blir bäst av att långjäsa i lägre temperaturer. De [...]

Av |2018-05-22T14:13:24+02:00augusti 8th, 2015|Bakverk, BRÖD, Hälsosamma|0 kommentarer

Jordgubbspaj med vanilj och citroncrème

  Jag älskar bär i alla dess former och bäst är dem såklart när det är säsong. Oftast avnjuter jag dem som dem är men ibland är det även gott att lyxa till det lite och göra något mer av dem, som med denna goda jordgubbspaj som är syndigt god. Jag brukar propagera för att [...]

Av |2018-05-22T14:19:48+02:00augusti 5th, 2015|Bakverk, DESSERTER, Recept|0 kommentarer

Helgrillad fjällöring

  De flesta köper nog en färdig fiskfilé när de handlar fisk, något jag själv också ofta gör men att tillreda en hel fisk är både enkelt och blir så gott om det görs på rätt sätt. Denna helgrillade fjällöring var nog den bästa fisk jag ätit på länge. När man helgrillar en fisk så får [...]

Av |2018-05-25T16:58:21+02:00augusti 1st, 2015|Fisk & skaldjur, Middagstips, Recept|0 kommentarer
Till toppen