Arkiv per månad: januari 2015

Rösti med pocherat ägg och salami

Ibland är man lite hungrig men kan inte komma på vad man ska äta, då är det perfekt att laga lite god rösti eller rårakor som det också kallas. Dessa går att servera på en mängd olika sätt, b.la tillsammans med en god rom, lättvispad crème fraiche och hackad lök. Eller som jag valde [...]

Av |2018-07-08T12:44:06+02:00januari 28th, 2015|Kött, Middagstips, Recept, Vegetariskt|0 kommentarer

Surdegspizza med grillade grönsaker och salami

  Surdeg går att använda till mer än bara vanligt matbröd, varför inte en god surdegspizza med grillade grönsaker och toppad med italiensk salami. Surdegspizza är väldigt enkelt att göra och man behöver till skillnad från de flesta surdegsbröd inte börja kvällen innan. Du gör din surdeg under dagen för att sedan baka din pizza framåt [...]

Av |2018-07-08T12:54:20+02:00januari 25th, 2015|BRÖD, Kött, Middagstips, Recept, Vegetariskt|0 kommentarer

Zucchini & spenatlasagne

  Jag äter allt mer vegetarisk mat hemma och en av mina vegetariska favoriträtter är min zucchini och spenatlasagne som är både enkel att laga och otroligt god. Lasagne är en rätt jag generellt haft svårt för sedan barnsben, mest på grund av en magsjukeupplevelse i samband med lasagne när jag var i 6-7års åldern. Men [...]

Av |2018-07-08T13:05:48+02:00januari 19th, 2015|Hälsosamma, Middagstips, Recept, Vegetariskt|0 kommentarer

Citronsufflé

  Igår blev det extra fint fredagsmys med nybakad citronsufflé. Sufflé är ett klassiskt bakverk, som ofta fått stämpeln som att vara väldigt svårt att tillaga, men gör du rätt så är det ganska enkelt att baka. Sufflé kan göras med en mängd olika smaksättningar, allt från choklad och bär till olika likörer. Själv valde jag igår att laga [...]

Av |2018-07-08T13:12:43+02:00januari 17th, 2015|Bakverk, DESSERTER, Recept|0 kommentarer

Bountypraliner med rostad kokos.

  Bounty är något jag alltid varit lite svag för och kokos i sig är något jag gärna använder både i bakning och matlagning. Så dessa bountypraliner är något jag verkligen gillar. Att göra egna praliner kan vara lite knepigt i början och de största problemet brukar vara att få till en bra temperering av chokladen så [...]

Av |2018-07-08T13:20:29+02:00januari 16th, 2015|Bakverk, Godis, Julmat, Recept|0 kommentarer

Surdegsknäcke på dinkel

  Att göra egna knäckebröd är väldigt enkelt och godast blir det såklart om man gör dem på surdeg. Knäckebröd är något som är väldigt typiskt svenskt och faktum är att nästan varje svenskt hushåll har lite knäckebröd undanstoppat någonstans därhemma. Men tyvärr så är det mesta av det svenska knäckebrödet vi äter idag industritillverkat. [...]

Av |2018-07-08T13:29:57+02:00januari 12th, 2015|Bakverk, BRÖD, Recept|0 kommentarer

Hemrökt anka

Nu till jul och nyår så rökte jag en hel del goda saker i min hemmarök. Till nyår så rökte jag ankbröst till aftonens förrätt, vilket är en av mina favoriter att röka.Röktanka kostekonom.se Rökning är från början en gammal konserveringsmetod, som förlängde hållbarheten på livsmedlet, precis som med torkning, saltning eller inläggning. Men [...]

Av |2018-07-12T22:54:41+02:00januari 9th, 2015|Julmat, Kött, Recept|0 kommentarer

Lantbröd på surdeg

  Nu var det ett nytt år och vad passar inte bättre än att inleda det nya året med ett gott surdegsbröd. Att baka med surdeg är  för mig, mer eller mindre självklart numera. Då det både blir ett godare och hållbarare bröd. Surdegsbröd anses även vara ett hälsosammare bröd, än ett bröd bakat på [...]

Av |2018-07-12T23:03:53+02:00januari 7th, 2015|Bakverk, BRÖD, Hälsosamma, Recept|2 kommentarer
Till toppen